headerimage

Als je voor het eerst bij me komt kijk ik al vanaf de kennismaking naar hoe je beweegt en wat je houding is. Je krijgt de tijd om te vertellen wat er speelt.

quote

Fysiotherapie hoort bij mij

Mensen helpen. Dat hoort gewoon bij me. Voordat ik fysiotherapeut werd, studeerde ik HBO-V en werkte ik in de thuiszorg. Mooi werk, maar uiteindelijk niet helemaal voor mij. Vandaar dat ik naast dat werk vervolgens de opleiding tot fysiotherapeut volgde.

Met name het praktijkdeel van die opleiding sterkte mijn overtuiging dat ik als fysiotherapeut goed en waardevol werk kon doen. Die stageplekken waren leerzaam, belangrijk en succesvol, want na mijn stage ben ik hier blijven werken.

We nemen de tijd

De werkplek is plezierig, mijn collega’s inspirerend, maar het is de methode en zorgzame werkstijl waar de praktijk voor staat die me zo aansprak. We zijn heel duidelijk, nemen tijd voor de diagnose en werken met beleid aan je herstel. Het is soms verleidelijk om sneller te gaan –je wilt zo graag– maar daar komen meestal alleen maar blessures van.

Als je voor het eerst bij me komt, let ik eigenlijk al vanaf de kennismaking op hoe je beweegt, wat je houding is en hoe je bijvoorbeeld gaat zitten. Je krijgt de tijd om te vertellen wat er speelt. Ik zal doorvragen, over de pijn, de geschiedenis van je klacht en je leef- en beweegstijl. Dan ga je ‘op de tafel’ en doe ik aanvullend onderzoek.

Masseren, rekken, sterk maken

Zoals je gelezen hebt werken we met beleid aan herstel door je spieren eerst los, dan lang en dan sterk te maken. In het begin zien we elkaar vaak en hoef je zelf niet zo veel te doen. Ik masseer je –dat kan trouwens best een beetje pijn doen– om de spieren los te krijgen.

Als je gaat rekken, doe je dat al veel meer zelf en de uiteindelijke oefeningen om je spieren sterk te maken doe je helemaal zelf. Cliënten waarderen het goed luisterende oor. Ze voelen zich gehoord en begrepen. Daarbij kan ik snel tot de kern komen. Ik ben oplettend en alert.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top