headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw enkelblessure behandeling bij Fysio Almere

Hoe zorg ik dat dit niet weer gebeurt?

Zwik. Knap. Door je enkel gezakt. Been omhoog. IJs erop om de zwelling tegen te gaan. Schoen aangehouden. Je weet het wel: je enkel is stevig verstuikt. Het is niet gebroken, maar toch, je kunt er nauwelijks op staan.

Je wilt zo snel mogelijk beter worden. Maar je wilt ook zeker weten dat dit je niet nog een keer overkomt.

Voorkom herhaling

Een van de grootste risico’s voor een verstuikte enkel is als je al eens een verstuikte enkel hebt gehad. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt, rust houdt en niet te snel te hard gaat trainen. Mocht je intensieve zaal- of contactsporten beoefenen, dan ook beter even niet.

We begeleiden je door het hele traject heen. Zo snel mogelijk, maar vooral gericht op een duurzaam herstel zodat de kans op herhaling zo klein mogelijk is.

Werken aan sterke spieren

In het proces krijg je tal van tips en oefeningen om jezelf in acht te houden en aan het herstel te werken. We zullen je ook hands-on helpen met een massage of dry needling. De spieren rondom je enkel beschermen de verstuiking door het vast te zetten. Dat moet loskomen.

In veel gevallen zullen we je spieren een handje helpen door je enkel kunstmatig vast te zetten. Bij een lichte verstuiking kan dat met een zwachtel of een elastische kous. Als je blessure wat zwaarder is kan dat met tape of een brace. Zodra de acute pijn afneemt krijg je oefeningen om de spieren op te rekken.

Vervolgens maken we de enkelbanden sterker door gericht de spieren te trainen.

Het grotere plaatje

Je zult merken dat we je enkel niet isoleren. We kijken naar de gehele bewegingsketen in je lichaam. Misschien heeft je houding wel met de oorzaak te maken. Of, misschien krijg je heel ergens anders klachten als gevolg van de blessure.

We willen ook je eventuele blessuregeschiedenis en je leefstijl leren kennen. Dat helpt bij de analyse en bij het opstellen van het behandelplan.

Risico’s voor een enkelverstuiking

  • Als je al eerder een verstuikte enkel had
  • Lopen of sporten op een ongelijke grond
  • Sporten met veel lichamelijk contact

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de pijn licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met klachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top