headerimage

Ik ben in mijn werk open, eerlijk en duidelijk. Ik vertel je wat er aan de hand is, wat ik kan doen en wat je zelf kan doen. Cliënten vinden die aanpak plezierig.

quote

Ik wilde fysiotherapeut worden

Al aan het begin van de middelbare school wist ik het zeker: ik wil fysiotherapeut worden. De opleiding was geweldig. Ik was er op mijn plek en snoof alle kennis leergierig op.

Met name de invloed die je als fysio op het herstelproces kan uitoefenen is hetgeen wat me de grootste voldoening geeft. Het behandelen, begeleiden, coachen en (bij)-sturen van het proces waardoor je, samen met de cliënt, zo snel mogelijk een optimaal en duurzaam resultaat behaalt is mijn grootste drijfveer.

Mijn plek gevonden bij Fysio Almere

Na enkele jaren hands-off gewerkt te hebben, kreeg ik een sterk gevoel van: Is dit het nou? Ben ik hiervoor nou fysiotherapeut geworden? Mijn antwoord was: Nee! Ik wou mensen aanraken, spieren losmaken, gewrichten mobiliseren.

Via via hoorde ik over de manier van werken bij Fysio Almere. Niet meteen trainen met de cliënt, maar eerst, door middel van deep-tissue massage en/of dry-needling en het rekken van de spieren, de voorwaarde creëren om optimaal te kunnen trainen. Inmiddels weet ik dat dit zorgt voor een optimaal resultaat.

Los, lang, sterk!

In ons eerste gesprek –de screening– vertel je over je klacht. Maar dat niet alleen. Ik onderzoek de hele regio waar je klacht zit en wil graag meer weten over je leefstijl en eventuele klachtgeschiedenis.

We bespreken een plan op maat dat we, als het je aanspreekt, de komende weken gaan uitvoeren. Dit plan omschrijft altijd drie fases: los maken, lang maken en sterk maken. Dus we beginnen met het losmaken van de verklevingen in je spieren. Je krijgt een deep-tissue-massage en als het past en het je aanspreekt dry needling. Naast het losmaken van de spieren, gaan we ze oprekken.

Tenminste, dat ga je vooral zelf doen. Je krijgt oefeningen die je dagelijks moet doen. Als alle spieren los en op lengte zijn, gaan we door naar de volgende fase: sterk maken. Je krijgt een beweegprogramma op maat dat je uitvoert tot je weer op je oude (sportieve) niveau bent.

Zo blijf je klachtenvrij

Zoals je inmiddels begrijpt, is dit proces belangrijk en ook in de toekomst waardevol. Je klacht verdwijnt, je begrijpt beter hoe jouw bewegingsapparaat werkt en hoe je in de toekomst de klacht in een vroeg stadium kunt herkennen. Met de oefeningen houd je die regio los, lang en sterk. Zo blijf je klachtenvrij.

Open, eerlijk en duidelijk

Ik ben in mijn werk open, eerlijk en duidelijk. Ik vertel je wat er aan de hand is, wat ik kan doen en wat je zelf kan doen. Cliënten vinden die vriendelijke, betrokken no-nonsense aanpak plezierig.

Als jij nu met klachten rondloopt, kom dan een keertje langs. Zo’n screening kost niets en geeft je veel duidelijkheid. Bel of mail me, ik help je graag!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Top