headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Behandeling gescheurde enkelband bij Fysio Almere

Hoe help ik mezelf van die gescheurde enkelband te herstellen?

Daar zat je, op de Spoedeisende Hulp. Toen het gebeurde wist je het: dit is goed mis. Het doet ongehoord pijn. De buitenkant van je enkel is blauw en je kunt en mag er niet op staan. Dus je vraagt je af: wat kan ik doen? Hoe lang moet ik rusten? Hoe moet ik rusten? Hoe zorg ik voor een snel en veilig herstel?

Rust, ijs, compressie en omhoog houden

Waarschijnlijk loop je met krukken, als je al loopt, want je hebt bij de fysiotherapeut op de Spoedeisende Hulp of bij de huisarts het RICE-protocol gekregen: Rust, Ijs, Compressie en Elevatie. Dus dat doe je. Je ligt met je been omhoog, ijs erop, drukverband, wel bewegen maar niet belasten… Maar wat doe je daarna? En trouwens, wanneer is ‘daarna’?

Je kunt weer gaan bewegen als je weer een beetje kunt staan en pijnvrij kunt lopen. Hoeveel dat is, kun je makkelijk bepalen aan de hand van de pijn die je voelt, de warmte in je enkel en de zwelling. Hou het rustig. Probeer, zodra het kan, naar een fysiotherapeut te gaan.

Gescheurde enkelbanden? We geven je letterlijk steun

Dat is belangrijk omdat we je kunnen helpen je enkel te ondersteunen – met tape of een brace. Daarbij kunnen we als je er vroeg bij bent goed helpen herstellen. Maar bereid je wel voor op een lang traject: herstellen van gescheurde enkelbanden kost tijd. En de eerste periode (soms wel zes weken lang) doen we heel weinig.

Rustig aan werken aan de hele regio

Op het moment dat je weer in beweging komt, gaan ook wij aan de slag. Om te beginnen maken we de spieren rondom de enkel los. We houden hierbij rekening met de hele regio en kijken (nu en in de loop van het therapeutische proces) of wellicht je houding of manier van bewegen ook verbeterd kan worden.

We nemen de tijd. Ook omdat bij een gescheurde enkelband je elke kans op overbelasting moet voorkomen. Maar ook omdat je spieren goed voorbereidt moeten zijn op de vervolgstappen. Als je spieren los zijn en je voorzichtig weer aan het bewegen bent, krijg je rekoefeningen.

Pas als je met de voet van de gescheurde enkelband alle bewegingen kunt maken die je met je ongehavende voet kunt maken, verstevigen we je spierkracht.

Dat is de laatste stap. Je blijft de rekoefeningen doen en als je wilt helpen we je bij het losheden van de spieren. Centraal staan nu de krachtoefeningen die je, hopelijk, blijft doen ook als de klachten weg zijn.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top