headerimage

Zoek je goede Looptherapie bij Claudicatio?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Looptherapie bij Claudicatio.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Looptherapie bij claudicatio bij Fysio Almere

Wat is claudicatio of etalagebenen?

Claudicatio is een veelvoorkomende aandoening aan de slagaderen in de benen. Je hebt pijn en kramp tijdens het lopen en soms voelt het alsof je benen gedeeltelijk of helemaal verdoofd zijn. Tijdens het lopen spelen de klachten op maar als je stilstaat verdwijnen de ongemakken weer. Mensen met claudicatio lopen vaak van etalage naar etalage, vandaar dat het ook bekendstaat onder etalagebenen.

Oorzaak van claudicatio

Claudicatio is een typische aandoening onder ouderen. Ongeveer een op de vijf ouderen heeft er last van. De grootste oorzaken zijn roken, slechte voeding, weinig beweging en erfelijkheid.

Looptherapie voor claudicatio

Er zijn verschillende behandelmethoden voor claudicatio. De vaatziekte kan bestreden worden met bloedverdunners of bijvoorbeeld medicijnen om cholesterol te verlagen. Gelukkig kunnen we ook met fysieke therapie, binnen de fysiotherapie bekend als looptherapie, aan de slag.

Behandeling op maat bij Fysio Almere

Bij Fysio Almere bieden we professionele looptraining aan om de klachten te helpen verminderen. We kijken naar je conditie en maximale loopafstand. Met behulp van een persoonlijk programma ga je 2 tot 3 per week lopen. Je looptechniek wordt verbeterd en de kans op een dotterbehandeling of operatie wordt kleiner.

Onze therapeuten

Onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om looptherapie aan claudicatiopatiënten te bieden. Je bent dus verzekerd van de beste zorg. Heb je vragen over deze aandoening of wil je direct een afspraak inplannen? Bel of mail naar onze specialisten. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top