headerimage

Heb je last van Schouderpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Schouderpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw schouderklachten behandeling bij Fysio Almere

Levert pijn in je schouder blijvende schade op?

Klik. Ugh. Je schouder klikt. Het is een diepe, holle klik. Het doet ook serieus pijn. Je kunt je arm amper bewegen. De pijn straalt uit naar je arm. Hartstikke vermoeiend. Je bent sowieso moe, want steeds als je je omdraait over die schouder doet het pijn.

Je maakt je zorgen, want je hebt gehoord dat pijn in je schouder die klikt, wijst op blijvende schade.

Je hoeft geen blijvende schade op te lopen

Het is wel belangrijk dat we je snel zien om dat uit te sluiten. En mocht je toch kans op blijvende schade hebben dan willen we je helemaal snel zien – om erger te voorkomen.

Er gebeurt veel in je schouder. De kans is groot dat jouw pijn in je schouder te maken heeft met je schoudergewricht, het schouderblad en de spieren daar omheen. Je spieren doen hun werk tijdelijk niet goed en beperken daardoor je bewegingsmogelijkheden.

Het voelt dus misschien als een gewrichtsprobleem, maar het is een spierprobleem.

Dit heeft tijd nodig

Het is belangrijk dat de kracht in je spieren toeneemt. Je schouder is een complex gewricht dat goede ondersteuning behoeft. Hoe sneller we je spieren weer in conditie krijgen, hoe beter.

Toch wil je niet te hard van stapel lopen. We bereiden je spieren goed voor door ze eerst los en dan lang te maken. Een bijkomend voordeel is, dat als we je spieren losmaken, de schouderpijn direct afneemt.

Dat losmaken duurt ongeveer drie weken. In die periode kom je drie keer per week langs voor een sessie van twintig minuten. In die twintig minuten krijg je een deep-tissue massage of een dry-needling behandeling.

Na drie weken ben je goed op weg

Na drie weken zijn je spieren los genoeg om ze op te rekken. Dat doe je zelf thuis met een serie oefeningen die passen bij jouw klacht en bij jou. Je houdt zelf het verloop in de gaten met enkele toetsen die je van ons meekrijgt. Het komt er op neer dat je met je pijnlijke schouder dezelfde bewegingen kunt maken als met de schouder die geen pijn doet.

Binnen twee maanden kun je alle gewone dingen weer doen

Als dat zo is, zijn je spieren los en op lengte. Nu kun je ze sterker gaan maken om te voorkomen dat de klacht weer terugkomt. In bijna alle gevallen raden we je aan om de oefeningen ook na het afsluiten van de behandeling te blijven doen. Het beweegprogramma is afgestemd op je klacht, je fysieke gesteldheid en je leefstijl.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top