headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw achillespeesblessure behandeling bij Fysio Almere

Hoe kom ik van die pijn af!

F*ck! Zo begint je dag. Met schelden. Want het is een idiote pijn in je hiel. Of beter: achterop je hiel, waar die pees zit. Dat zo’n klein plekje zo venijnig veel pijn kan doen!

In de loop van de dag verdwijnt de achillespees pijn wel, maar het duurt elk dag langer. Je vraagt je af: “Hoe kom ik er vanaf?” en “Kan ik nog wel sporten?”

Een achillespeesblessure komt in kleine stapjes

Het is waarschijnlijk al eerder begonnen. Ga maar na bij jezelf. Misschien wel toen je die nieuwe schoenen kocht die niet zo lekker zaten. Oké, maar niet perfect. Maar goed, wat doe je: niet zeuren en doorlopen. Een beetje pijn maar na een paar uur is dat wel weg.

Zo’n achillespeesblessure krijg je in kleine stapjes. Die je wel merkt, maar niet echt merkt. Je krijgt pijn bij de warming up die je serieus moet nemen, maar wat je niet doet. Die dan wat erger wordt. Maar je traint toch door.

Tot dat het te laat is. En nu is het echt te laat. Nu doet het pijn tijdens én na het sporten. Soms de hele nacht.

Even slikken: je moet een poosje rustig aan doen

We zeggen het maar alvast: je moet een tandje terug nemen. Even stoppen met intensief bewegen. We weten dat dat niet leuk is om te horen. Echt niet leuk. Maar als je nog lang en lekker actief wilt bewegen moet je jezelf nu even in acht nemen.

Los maken, lang maken, sterk maken

Je doorloopt bij Fysio Almere een duidelijk traject; van ‘los maken’ en ‘lang maken’ naar ‘sterk maken’. Dat geeft een duidelijke richting en je weet hoe ver je bent. Na even gestopt te zijn, ga je weer opbouwen. Goed begeleid. Met veel nieuwe inzichten op je voorbereiding, een nieuwe set rek- en strekoefeningen en goed advies bij de aanschaf van nieuwe schoenen.

Klachtenvrij en beter presteren

We zorgen dat je, na tien tot twaalf weken, klachtenvrij bent. En dat je dat ook blijft. In veel gevallen bewegen onze cliënten dankzij de nieuwe inzichten beter dan ooit tevoren.

Risico’s voor een achillespeesblessure

  • Een slechte warming-up en cooling-down
  • Intensief sporten op hogere leeftijd
  • Bij overgewicht
  • Een harde ondergrond
  • Slechte schoenen
  • Te snel te veel sporten

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de achillespees pijn licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met achillespees klachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top