headerimage

Zoek je goede Zwangerschapsfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Zwangerschapsfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Zwangerschapsfysiotherapie bij Fysio Almere

Een lichaam in verandering

Ik dacht ‘het hoort erbij’ — achteraf stom natuurlijk, je zwangerschap moet geen lijdensweg zijn.

Als je zwanger bent, verandert je lichaam snel en voortdurend. Het is niet altijd makkelijk voor je spieren, gewrichten, bekken en ruggengraat om dat allemaal bij te houden. En dat kan tot klachten leiden. Hoewel het gemakkelijk is om die af te doen als ongemakkelijkheden die er nu eenmaal bij horen, doe je er goed aan ze met een gespecialiseerd fysiotherapeut te bespreken. Die kan de ernst van je klachten bepalen, de pijn verlichten en je door de zwangerschap begeleiden. Dan heb je minder klachten en je voorkomt erger.

Een paar voorbeeldklachten

De meest voorkomende klachten zitten in je rug en je bekken. Je rug wordt extra belast en je verandert in de loop van je zwangerschap van houding omdat de belasting op je rug en bekken toeneemt. Daarbij worden de banden in je bekken soepeler om bij de bevalling je kind de ruimte te geven door het geboortekanaal. Je kunt jezelf helpen door je spieren in conditie te houden, zodat je makkelijker kunt dragen en stabiliteit in je bekken houdt.

Je kunt ook een zeurderig of beurs gevoel rond je schaambeen hebben en pijn in je stuitje. Ook pijn in je billen en vermoeide benen zijn klachten die vaak voorkomen.

Ook na de bevalling

Ook na de bevalling verandert je lichaam snel. Om te beginnen heeft je lijf de bevalling doorstaan. Dat vraagt veel en daar moet het van bijkomen. Daarbij ben je van het ene op het andere uur ineens veel gewicht kwijt. Je balans verandert, de manier waarop je beweegt, enzovoort. Zelfs als je geen klachten hebt, is het het beste om je na een aantal weken even te laten checken. Gewoon om ervoor te zorgen dat er geen stiekeme problemen zijn die later vervelend kunnen worden. Als het nodig is, kun je met een bekkentherapeut een herstellend oefenprogramma opstellen.

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top