headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Sportfysiotherapie bij Fysio Almere

Snel herstellen van een sportblessure

Je verstapte je, je werd getackeld, je ging te ver, je vergat te stretchen; er zijn duizend-en-een manier om jezelf te blesseren bij het sporten. Elke sport heeft zo zijn eigen zwakke plekken —denk aan knie- en enkelblessures bij voetbal, of een hamstringblessure bij het rennen van de honderd meter.

Pech, of is er meer aan de hand?

Soms ontstaat een blessure in een moment: de verzwikking, de plotse draai in je knie. Vaker echter is zo’n blessure het eindstation van een lange reis van verkeerd bewegen, te zwaar trainen, een foutieve houding of verkeerde schoenen. Doordat je langere tijd steeds hetzelfde doet, sluipt de klacht erin. Eerst met ongemakkelijkheden, dan met korte pijn na het sporten en uiteindelijk met continue pijn.

Elke sport heeft zijn eigen ‘blessureklassiekers’

Sporten is goed voor spieren, botten en pezen. Het wordt sterker, soepeler en steviger. Bij intensief sporten (of een ongeval) kan er van alles mis gaan in zo’n beetje elk lichaamsonderdeel. Van voetblessures door een verkeerde stand van de voeten bij hardlopers tot elleboogblessures bij golfers, hockeyers en natuurlijk tennissers.

Sportblessures behandelen met een programma op maat

Jouw sportfysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelprogramma op, gericht op: pijnverlichting, soepele en lange spieren, versteviging van de bewegende delen en sterkere spieren. De kans is groot dat je een tijdje rust moet nemen. Dat is vaak best lastig want sporten is belangrijk voor je. Het liefst sta je morgen weer op het veld. Het beweeg- en trainingsprogramma is erop gericht om je snel (maar veilig en verantwoord) weer aan het sporten te krijgen. Het voorkomen van overbelasting speelt daarin een sleutelrol.

Verklevingen en knopen verwijderen

Waarschijnlijk zijn de spieren rondom het pijnlijke gebied verstoord: ze zijn verkrampt en er zitten knopen en verklevingen in. Die gaan we er eerst uit halen. De weg van herstel zit hem in je spieren: als we die soepel, lang en sterk gemaakt hebben, is de kans op herhaling minimaal.

Sterke spieren dankzij een persoonlijke training

Tegen het einde van de behandeling richt je je op krachtherstel. Bedachtzaam en zonder het te overhaasten ga je ook weer sporten. Om te beginnen met een doelgericht trainingsprogramma waarin de warming-up én cooling-down net zo belangrijk zijn als de krachttraining. Dit programma is ingericht op de sport die je doet en jouw mogelijkheden en beperkingen. Je zult merken dat houding en manier van bewegen zeker net zo belangrijk zijn in het herstel.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top