headerimage

Heb je last van Frozen shoulder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Frozen shoulder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw frozen shoulder behandeling bij Fysio Almere

Ik wil weer gewoon slapen…

Je schouder is stijf. Dat is lastig en vaak pijnlijk. Maar wat echt vreselijk is dat zijn de nachten. De pijn is zo heftig dat je er niet van kunt slapen. En als je dan slaapt, wordt je wakker van de pijn. Meer dan alles wil je gewoon weer een keer een nacht helemaal doorslapen.

Niet zo leuk: frozen shoulder gaat een tijd duren

Bij Fysio Almere kunnen we makkelijk zien of je ook echt een ‘frozen shoulder’ hebt. Je kunt maar weinig beweging meer maken vanuit je schouder. Afhankelijk van in welke fase je bent kan het een half jaar tot meer dan een jaar (en soms wel drie jaar) duren voor je er helemaal vanaf bent.

Er zijn drie fases waar je doorheen gaat:

  1. In de eerste fase wordt je schouder geleidelijk steeds stijver. Je voelt in deze fase nog het meeste de pijn, vaak is je schouder ook ontstoken.
  2. Dan is je schouder helemaal stijfbevroren. Je hebt minder pijn maar je kunt niet meer zo veel met je schouder.
  3. De stijfheid neemt af, je kunt je beetje bij beetje beter bewegen.

Pijn bestrijden, en tijd…

We weten dat het heel frustrerend is om te horen maar je zult er helemaal doorheen moeten in de tijd die jouw lichaam daar voor nodig heeft. De meeste cliënten voelen zich machteloos en hebben sterk het gevoel dat ze iets moeten doen om het herstel te bespoedigen. Dat gaat jammer genoeg niet.

Fysiotherapie helpt het herstel een beetje, maar je moet er helemaal doorheen. Gedurende die tijd kan fysiotherapie je wel op een andere manier helpen.

In de eerste twee fases van een frozen shoulder helpen we je vooral de pijn te bestrijden met een deep-tissue massage en te werken aan je houding terwijl je rust. Als je je weer een beetje kunt bewegen, kunnen we je voorzichtig helpen om aan losse en soepele spieren te werken en uiteindelijk je spierkracht.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top