headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw polsblessure behandeling bij Fysio Almere

Snel weer aan de slag na een polsblessure

Een smak op de grond. Gelukkig kon je jezelf nog net opvangen anders was je vol op je gezicht terechtgekomen. Nu, vooral pijn in je pols, geblesseerd. En dat is meer dan onhandig.

Maakt niet uit hoe, maar je wilt weer door. Misschien duurt het nog een tijdje voor je weer actief bent, maar je moet toch minimaal de gewone dingen kunnen doen. Typen. Een tas dragen. Auto rijden. Dus je wilt niet weten of je snel weer verder kunt, maar hoe..

Binnen een week genezen

Dat kan. Bij een lichte kneuzing en goede zorg. Ernstiger letsel kan soms wel tot zes weken duren tot je volledig genezen bent. Je kunt daarvoor al wel de gewone dingen weer doen.

Je weet dat je helemaal beter bent als… de fysiotherapeut dat zegt. Natuurlijk merk je het al wel aan beweeglijkheid en kracht in je spieren.

Hopelijk was je er snel bij

Belangrijk voor snel herstel is de eerste hulp. Is het net gebeurd? Hou dan het volgende aan:

  • De eerste twee dagen, dagelijks vier tot vijf keer een kwartier afkoelen met water, ijs of een coldpack in een doek.
  • Zorg dat je je pols niet beweegt: liefst met een brace of tape.
  • Leg drukverband aan.
  • Leg zo vaak als je kunt je pols even op een verhoging, liefst hoger dan je hart.
    Als je het een lichte blessure is, kan dit al heel veel helpen.

Wat is een polsblessure?

De meeste polsblessures ontstaan met een klap. Je viel en je ving jezelf op. Het kan dat de schade erger is maar doorgaans is het een verzwikking. De banden en het kapsel rond je pols zijn plotseling sterk opgerekt en beschadigd. Misschien heb je wel een blauwe plek of is je pols dik.

Behandeling met zorg voor je spieren

Uiteindelijk moeten de spieren in je pols sterker worden. Wij willen, met jou samen, dat dat zo snel mogelijk gaat. Maar! We vinden het net zo belangrijk dat het met zorg gebeurt. Het is belangrijk je pols rust te geven en de spieren in je hand en je onderarm los te maken. Dat doen we in een aantal snel opeenvolgende sessies met een dieptemassage of een dry needling. We leren je ook hoe je door beweging en houding de pijn kunt verlichten. We willen er voor waken dat je je spieren forceert en zo misschien schade aanricht.

Als je spieren los zijn, krijg je oefeningen om ze lang te maken. Dat hoeft allemaal niet lang te duren, maar het moet wel gebeuren! Net zoals je voor het sporten moet rekken en strekken, zo moet je dat zeker voor een herstelprogramma doen. Als we dan aan de krachttraining gaan werken (spierkracht, coördinatie en beweeglijkheid), kun je bijna alle dagelijkse dingen al wel weer doen.

Risico’s voor een polsblessure

Vallen (dus sporten met grote valkans hebben verhoogd risico, denk aan turnen, schaatsen, hockey, voetbal enzovoort)

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de pijn in pols licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met polsklachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top