headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw osteoporose of botontkalking behandelen bij Fysio Almere

Je zoekt een betrokken fysiotherapeut

Je hebt pijn en je bent bezorgd. Je hebt je eetpatroon erop aangepast. Je neemt superfoods – soms. Misschien slik je ook calcium- en vitamine-D-tabletten.

Je weet dat bewegen belangrijk is. En dan vooral wandelen, joggen, tennissen, dansen en bijvoorbeeld traplopen. Je wilt het graag goed doen. De juiste houding, beweging en intensiteit. Je wilt het geleidelijk opbouwen. En je wilt er ook wat meer van weten, hoe dat nou zit met bewegen en botontkalking.

Je ontwikkelt een actieve leefstijl

We helpen je bij het ontwikkelen en onderhouden van jouw actieve leefstijl. We maken je spieren los, lang en daarna sterk. Zo voorkomen we blessures terwijl we werken aan meer balans en stevigere spieren; wat het risico op vallen kleiner maakt.

Tegelijkertijd werken we aan je pijnklachten en in veel gevallen helpt het los en lang maken van de spieren al heel goed. Je leert ondertussen je lichaam beter kennen, we vertellen je over botontkalking en welke vormen van beweging jou kunnen helpen.

Uiteindelijk ontwikkel je een actieve leefstijl die perfect bij jou past.

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat osteoporose is

Je bent al onderzocht en je hebt al adviezen gekregen. Het belangrijkste dat je kunt doen heb je al gedaan: goede voeding, misschien supplementen, aanvullend calcium en vitamine D.

Osteoporose, of botontkalking, betekent letterlijk dat je botten poreus worden. Al je hele leven breekt je lichaam bot af om nieuw aan te maken. Na je vijfendertigste breek je meer af dan dat je aanmaakt. Je botten verliezen aan stevigheid en de structuur wordt brozer.

Wat kan begeleid bewegen voor jou betekenen?

Beweging helpt je op drie vlakken: pijnbestrijding, botbreuken en het helpt de achteruitgang van de kwaliteit van je botstructuur beperken. Dat doen we door, samen met jou, een beweegprogramma op maat te maken.

Je leert welk beweegprogramma en welke intensiteit bij je past. Je ontdekt wat je lichaam aan kan, waar je rekening mee moet houden en wat je beter kunt laten. Het resultaat: verantwoord bewegingsgedrag en een actievere leefstijl.

Omdat afname van het evenwichtsgevoel ook één van de symptomen bij botontkalking is, zetten we – als dat nodig is – een speciaal programma op om te werken aan je evenwichtsgevoel en coördinatievermogen.

Risico’s voor osteoporose

Botontkalking komt veel voor bij vrouwen boven de 55 jaar. Maar ook mannen van die leeftijd en mensen onder de 55 jaar kunnen het krijgen. Hoewel de oorzaken vooral genetisch zijn, kun je het risico beperken door niet te roken, gevarieerd te eten en met mate alcohol en koffie te drinken. Beweging en buitenlucht zijn zeker net zo belangrijk.

Kan ik er zelf nog iets aan doen?

Ja. Elke vorm van bewegen waarbij je botten je lichaamsgewicht moeten dragen (dus zwemmen en fietsen niet) is goed voor je. Probeer elke dag een half uur te bewegen: traplopen, tennissen, tuinieren, een fijne wandeling.

En je kunt veel doen om botbreuken te voorkomen. Pas je huis een beetje aan met vaste vloerkleden, handvatten, leuningen en voldoende licht. Zorg ervoor dat je stevig staat, dus geen gladde zolen, geen sokken en geen hakken.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top