headerimage

Heb je last van Rugpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Rugpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw rugklachten behandeling bij Fysio Almere

Auw! Gaat die lage rugpijn snel weg?

Ugh. Je lijkt wel honderd. Alles gaat moeizaam en alles doet pijn. Het is je lage onderrug maar ook je bil. Bewegen gaat moeizaam. Lang zitten en lang staan trouwens ook. Het is bij vlagen erger en je kunt niet goed ontdekken wat jou nou werkelijk helpt…

Misschien wel geruststellend: meestal is er geen blijvende schade

Je bent niet alleen: vier op de vijf mensen hebben wel eens last van hun onderrug. In bijna alle gevallen gaat de pijn weer weg. Als je met zorg aan je herstel werkt, is de kans dat het weer mis gaat veel kleiner.

Lage rugpijn betekent dat je uit balans bent

Het is nog helemaal niet zo makkelijk om te achterhalen waar die lage rugpijn nu precies vandaan komt. Misschien weet je het moment nog goed, een verkeerde draaiende beweging bijvoorbeeld. Veel vaker is het er ingeslopen. Omdat je bijvoorbeeld lang in een houding zit of staat. Omdat je veel dezelfde beweging maakt (typen of met je muis). Maar ook overgewicht, roken en stress hebben invloed.

Die lage rugpijn is vooral een kwestie van balans. De spieren, banden en gewrichten in je rug zijn uit evenwicht.

Op weg naar een sterke, soepele, evenwichtige rug

Om je rugklachten te verminderen beginnen we bij Fysio Almere met het los maken van je rugspieren. We kijken niet alleen naar je lage onderrug. Je hele rug speelt een rol, maar ook je houding, je heupen en bijvoorbeeld je schouders kunnen met je klachten te maken hebben.

We vinden de spiergroepen die een rol spelen en zorgen dat die weer los komen. Voordat we de kracht in je rug terugbrengen, ga je de spieren langer maken. Zo voorkom je andere klachten en blessures. Afhankelijk van jouw precieze klacht en je leefstijl zetten we vervolgens een trainingsprogramma op.

(Rustig) in beweging blijven

Naast het werk dat we samen doen, de oefeningen die je krijgt en de training die je doet, is het belangrijk dat je zo normaal mogelijk blijft bewegen – zonder het te forceren natuurlijk. Je doet er goed aan om niet te lang in een houding te blijven zitten. Neem regelmatig rust, zorg dat je ontspant en ga zo vaak als je kunt een stukje lopen.

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de rugpijn licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met rugklachten. Ook als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top