headerimage

Heb je last van Slijmbeursontsteking schouder?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Slijmbeursontsteking schouder.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Behandeling slijmbeursontsteking schouder bij Fysio Almere

Elke beweging doet me pijn…

Je hebt pijn. Als je niet zoveel doet, valt het nog wel mee, maar zodra je in beweging komt begint het. Dan wordt de pijn ook steeds erger. Slapen gaat lastig net als in slaap komen. Als je op je zij gaat liggen doet het behoorlijk pijn.

Ach, het gaat ook wel… of niet?

Toegegeven, je loopt er al een tijdje mee. In het begin was het allemaal zo erg nog niet en ook nu: het doet pijn, maar je komt er de dag wel mee door. Beetje lastig als je je jas aantrekt maar verder hou je het best vol. Nu kom je er achter dat het steeds zwaarder wordt. Tijd om er echt iets aan te gaan doen.

Je lichaam probeert je tegen de pijn te beschermen

Je hebt pijn bij bewegen omdat je spieren over de slijmbeurs lopen. Zolang daar geen spanning op staat, gaat het wel. Maar bewegen (vooral bovenhands) of op je schouder liggen – dat is pijnlijk.

Wat je niet weet: je lichaam heeft al ingegrepen. Om de pijn te voorkomen ontzie je die arm onbewust. Daardoor neemt de spierkracht na verloop van tijd af.

Slijmbeursontsteking schouder, weet je hoe het komt?

Het is goed om na te gaan waar de slijmbeursontsteking in je schouder vandaan kan komen. We zullen daar tijdens ons onderzoek ook aandacht aan besteden. Vaak hebben mensen die boven het hoofd werken of vaak dezelfde beweging maken er last van. Als je wat ouder bent, kan het ook zijn dat kleine scheurtjes in je spieren –die niet meer zo snel genezen– zorgen voor een geïrriteerde slijmbeurs.

Ben je al bij de huisarts geweest? Grote kans dat die je door heeft verwezen naar een fysiotherapeut. Doorgaans kiest een arts voor een injectie, rust en fysiotherapie.

Onze eerste taak is: pijn verminderen

We helpen je eerst de pijn te verminderen. Dat doen we met een deep-tissue massage. Daarmee maken we de spieren in je schouder los en proberen we meer ruimte in je schouder te krijgen. Daardoor krijgt je slijmbeurs de ruimte en neemt de pijn af. Naast dat het de pijn vermindert, is het ook de beste manier om je spieren voor te bereiden op oefeningen die ze weer sterker maken.

Herstel kan best even duren

Houd er rekening mee dat een slijmbeurs ontsteking in je schouder best een tijdje kan duren. Na twee weken zal de ergste pijn weg zijn. Dan kun je je schouder weer normaal gebruiken. Je moet dan nog wel opletten en het niet gaan forceren. In deze fase helpen we je je spieren lang te maken.

Voor krachttraining is het belangrijk dat je spieren lang en los zijn. Je krijgt rek-oefeningen die je daarbij helpen. Dit doe je net zolang tot dat je met je pijnlijke schouder dezelfde bewegingen kunt maken als met je gezonde schouder.

We helpen je met sterkere spieren en advies

Als je spieren lang en los zijn, krijg je een serie oefeningen die de spieren in je schouder sterker maken. Als het een acute ontsteking betreft helpen we je ook bij het aannemen van een betere houding en andere bewegingen.

Als je klachten chronisch zijn, kan het allemaal wat langer duren. De helft van de cliënten is binnen zes weken klacht vrij, de andere helft kan er soms wel een half jaar of een jaar over doen.

 

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top