headerimage

Zoek je goede Manuele therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Manuele therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Manuele therapie bij Fysio Almere

Binnen de fysiotherapie kennen we verschillende specialistische behandelmethodes. Manuele therapie is daar een van. De behandeling wordt voornamelijk, maar niet uitsluitend, toegepast bij klachten aan je wervelkolom. Het wordt vaak gebruikt bij klachten aan je nek, rug of lage onderrug.

Wanneer werkt manuele therapie?

Manuele therapie werkt bij het losmaken van de ‘harde’ delen van je lichaam. Vastzittende delen zorgen vaak voor bijvoorbeeld hoofdpijn, pijn in de nek, bewegingsbelemmeringen in je rug of zelfs duizeligheid. Ook bij schouder- of lage rugklachten kan manuele therapie een geschikte behandelmethode zijn. Bij Fysio Almere brengen we per individuele klacht in kaart welke behandelmethode het beste kan werken.

Hoe werkt manuele therapie?

Manuele therapie is letterlijk handwerk. Door middel van snelle, korte bewegingen aan de spieren en gewrichten om de pijnlijke plek heen maken we het vastzittende gewricht los. Dit kan een ‘klik’-geluid veroorzaken. Het kan een beetje vreemd aanvoelen maar pijn doet het zeker niet!

Je merkt meteen dat het werkt

Na een behandeling van een manueeltherapeut zal je direct verschil merken: de gewrichten die ‘vast’ zitten komen vrij en de pijn wordt bijna altijd meteen verlicht. Maar, manuele therapie is altijd een beginpunt. Na het losmaken van de pijnlijke gewrichten gaan we samen met jou aan de slag met een herstelplan. We geven je advies en oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt om verder te herstellen en herhaling van klachten te voorkomen.

Onze professionele manueeltherapeuten

De manueeltherapeuten bij Fysio Almere zijn gecertificeerde therapeuten. Ze zijn BIG-geregistreerd en hebben een gecertificeerde opleiding gevolgd en/of zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Zo ben je altijd verzekerd van professionele hulp.

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top