headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw knieblessure behandeling bij Fysio Almere

Ik wil actief leven, maar mijn knie doet pijn.

Je bent er chagrijnig en moe van. Die pijn in je knie maakt alles onmogelijk en vermoeiend. Je wilt gewoon alles kunnen. Maar vooral: je wilt weer gewoon je actieve leven leven. Zo snel mogelijk. Dus: hoe gaan we dat doen?

Wanneer kan ik weer sporten?

We winden er geen doekjes om: afhankelijk van het sportniveau, de aard van de knieblessure en het traject van herstel duurt het vaak enkele maanden om weer op je oude sportniveau te komen. Om de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken moet je die tijd ook echt nemen.

We krijgen te vaak mensen met herhaalde knieblessures, eenvoudigweg omdat ze te snel en te hard weer aan de slag gingen. Op Fysiotherapie Almere werken we aan een duurzaam herstel.

Hoe komt het? Da’s makkelijk: knieën draaien niet

De oorzaak is bijna altijd een verdraaiing. Dat kunnen knieën namelijk niet. Je draait vanuit je heupen of door je voeten te verzetten. Je knieën kunnen knikken. Verder niet. Bij een verdraaiing kan er van alles misgaan.

De ene knieklacht is de andere niet

Je knie is een complex gewricht waar van alles mee mis kan gaan. Veel voorkomende blessures zijn: aan je meniscus, een kniefractuur, gescheurde banden, slijmbeurs ontsteking, je knie uit de kom en pijn rondom en achter je knieschijf.

Het een vraagt om een andere aanpak dan het ander. We nemen daarom de tijd om precies te achterhalen wat jouw klacht is – sommige pijnlijke knieklachten gaan relatief snel over, terwijl andere knieklachten een langere behandeling nodig hebben.

Knieband gescheurd? Geef je been rust.

Bij beginnend herstel is dat sowieso het beste: rust. Bij een gescheurde binnen- of buitenband helemaal. We helpen je het wat rustiger aan te doen: in je gedrag, met oefeningen, maar ook door bijvoorbeeld een kniebrace te dragen.

Knieklachten ontstaan geleidelijk

Voetballers en hardlopers tussen de vijftien en negentien jaar opgelet, bij jullie is de kans op knieblessure het grootst. Vaak ontstaat je klacht geleidelijk omdat je je knie lang onevenwichtig belastte – bijvoorbeeld omdat het wegdek waarop je rent schuin afloopt. Daardoor ontstond misvorming, het kraakbeenweefsel is beschadigd en de beschermende kraakbeen laag is afgesleten.

Je kunt het een beetje aan voelen komen. Let bijvoorbeeld op het gevoel dat je knie op slot zit, terugkerende kniepijn bij bewegen, verschil in omvang van je bovenbenen en dat je knie warm wordt.

We kennen de knieblessure door en door

Het is de meest behandelde blessure die we met onze vaste methode van los maken, lang maken, sterk maken heel goed kunnen behandelen. Nadat we niet alleen je knie, maar de hele regio hebben onderzocht, zullen we je de eerste drie weken om de dag willen zien. Om te horen hoe het met je gaat en om in twintig minuten de spieren rondom je knie los te maken.

Die eerste drie weken zijn belangrijk. Je gaat niet meteen trainen en oefeningen doen. De rust en de dieptemassage of dry needling helpen je knie herstellen en bereiden je spieren voor op revalidatie.

Daarna krijg je een persoonlijk rek- en strekprogramma waarmee je je spieren weer op lengte krijgt. Uiteindelijk werken we naar een trainingsprogramma toe waarin je bijvoorbeeld je kniepees versterkt of leert om anders te bewegen.

Risico’s voor een knieblessure

  • Een slecht opgebouwd trainingsprogramma
  • Verkeerde schoenen
  • Overgewicht
  • Kou op de knie
  • Slechte conditie

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de kniepijn licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met knieklachten. Ook niet als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top