headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Jouw nekklachten behandeling bij Fysio Almere

Hoe kom ik van mijn nekpijn af?

Je zit te wrijven en te duwen. De pijn onderin je nek trekt door tot in je achterhoofd en naar je schouderbladen. Je kunt je hoofd moeilijk draaien maar stilhouden is ook geen pretje. Wat je allemaal al niet geprobeerd hebt: van hitte-gels tot kersenpittenkussens. En iedereen zegt iets anders: “Warm? Nee, juist koud.” “Koud? Nee, juist warm!”

Je kunt de nekpijn prima tijdelijk verlichten. Maar je wilt er gewoon vanaf!

Ontspannen. Lang maken. Gedrag veranderen.

Het belangrijkste is dat je spieren zich ontspannen. We onderzoeken wat jouw het beste past: deep-tissue massage, dry-needling, kleine oefeningen of een combinatie hiervan. Zodra je spieren los zijn zullen je nekklachten al een stuk minder zijn.

Let op! Je voelt misschien geen nekpijn meer maar de oorzaak van de pijn is nog niet verholpen.
Om dat te doen helpen we je de spieren lang te maken. Want met losse, lange spieren, kun je werken aan een sterkere nek. Terwijl je je spieren lang maakt kun je tussentijds nog langs komen voor een massage of dry-needling, maar dat is niet per se nodig.

Uiteindelijk krijg je een persoonlijk beweeg- en oefenprogramma waarmee je de kracht in en rondom je nekspieren kunt versterken. Zo verdwijnt de nekpijn en blijft de nekpijn ook weg.

Weten is beter

In het proces vertellen we je meer over de werking van je nek, hoe je spieren reageren op bewegingen en wat jij kunt doen om je lichaam wat beter in de gaten te houden. Je werkt aan je houding en hoe je beweegt. Je krijgt kleine oefeningen om even te ontspannen en manieren om wat vaker van houding te veranderen.

Waar komen die nekklachten eigenlijk vandaan?

Het kan allerlei oorzaken hebben. Vermoeidheid, spanning en stress spelen een vaak een grote rol. Of een verkeerde, ingezakte houding en te weinig verandering van houding. Veel herhaling in je werk. Maar het kan ook komen omdat je te weinig actief bent, overgewicht hebt of omdat je rookt.

Er kan ook iets heel anders aan de hand zijn. Je kunt bijvoorbeeld artrose of een nekhernia hebben. Mede daarom is het belangrijk dat je er tijdig een fysiotherapeut naar laat kijken.

Zorg voor jezelf. Maak die afspraak.

Het is beter om even langs te komen. Ook al is de nekpijn licht en ook al weet je niet precies wat het is. Het is namelijk altijd slecht en zelfs schadelijk om te lang met een klacht rond te lopen. We onderzoeken je graag even en helpen je op weg.

Het is ongelofelijk belangrijk dat je niet te lang doorloopt met nekklachten. Ook als je twijfelt. Je kunt gewoon even bellen, mailen of het contactformulier invullen en langskomen. We helpen je graag!

 

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top