headerimage

Heb je last van Peesontsteking knie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Peesontsteking knie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Een gerichte aanpak bij peesontsteking knie

Peesontsteking in de knie

Je pezen zijn een soort scharnieren tussen je spieren en je botten waar behoorlijk aan getrokken wordt. Dat kunnen ze prima aan, daar zijn ze immers voor. Een keertje overbelasten is geen probleem maar ga je langdurig over je eigen grenzen? Dan heb je zomaar een peesontsteking in je knie te pakken.

Werken aan ontspannen spieren

Bij overbelasting ontstaan er scheurtjes in de pees die kunnen gaan ontsteken. Rust is hierbij essentieel. Bij de eerste tekenen van peesontsteking knie kom je langs op de praktijk. Om je herstel te bespoedigen en te voorkomen dat de scheurtjes verder scheuren gaan we meteen aan de slag met het ontspannen van je spieren. Je zult waarschijnlijk direct verlichting merken doordat je spieren minder hard trekken aan je knie. Loop niet te lang door met een peesontsteking en maak vandaag nog een afspraak.

Van een ontstoken pees herstellen

Zodra de pijn minder is gaan we aan de slag met oefentherapie. De fysio oefeningen zijn gericht op een combinatie van balans, mobiliteit en kracht. We werken aan sterke spieren die in en rondom je knie zitten zodat ze de pezen kunnen beschermen. Dit zorgt ervoor dat een terugval verkleind wordt.

Veranderen is verbeteren

Naast de opbouw van kracht gaan we ook samen met jou op zoek naar de oorzaak van je peesontsteking knie. Een ontstoken pees ontstaat uit een herhaalde beweging. Juist daarom is het belangrijk te ontdekken wat je anders kan doen zodat we de aanleiding van een peesontsteking knie kunnen wegnemen. Met deze informatie en gerichte oefeningen kun je de kans op een terugval verkleinen.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top