Jouw frozen shoulder behandeling bij Fysio Almere


Ik wil weer gewoon slapen...

Je schouder is stijf. Dat is lastig en vaak pijnlijk. Maar wat echt vreselijk is dat zijn de nachten. De pijn is zo heftig dat je er niet van kunt slapen. En als je dan slaapt, wordt je wakker van de pijn. Meer dan alles wil je gewoon weer een keer een nacht helemaal doorslapen.

Niet zo leuk: frozen shoulder gaat een tijd duren

Bij Fysio Almere kunnen we makkelijk zien of je ook echt een ‘frozen shoulder’ hebt. Je kunt maar weinig beweging meer maken vanuit je schouder. Afhankelijk van in welke fase je bent kan het een half jaar tot meer dan een jaar (en soms wel drie jaar) duren voor je er helemaal vanaf bent.

Er zijn drie fases waar je doorheen gaat:

  1. In de eerste fase wordt je schouder geleidelijk steeds stijver. Je voelt in deze fase nog het meeste de pijn, vaak is je schouder ook ontstoken.
  2. Dan is je schouder helemaal stijfbevroren. Je hebt minder pijn maar je kunt niet meer zo veel met je schouder.
  3. De stijfheid neemt af, je kunt je beetje bij beetje beter bewegen.

frozen shoulder Almere

Pijn bestrijden, en tijd…

We weten dat het heel frustrerend is om te horen maar je zult er helemaal doorheen moeten in de tijd die jouw lichaam daar voor nodig heeft. De meeste cliënten voelen zich machteloos en hebben sterk het gevoel dat ze iets moeten doen om het herstel te bespoedigen. Dat gaat jammer genoeg niet. 

Fysiotherapie helpt het herstel een beetje, maar je moet er helemaal doorheen. Gedurende die tijd kan fysiotherapie je wel op een andere manier helpen.

In de eerste twee fases van een frozen shoulder helpen we je vooral de pijn te bestrijden met een deep-tissue massage en te werken aan je houding terwijl je rust. Als je je weer een beetje kunt bewegen, kunnen we je voorzichtig helpen om aan losse en soepele spieren te werken en uiteindelijk je spierkracht.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!