Gericht werken aan herstel met shockwave


Gericht werken aan herstel met shockwave

Chronische pijn verhelpen met shockwave

De meeste behandelingen bij de fysiotherapeut zijn gericht op beweegprogramma’s en gedrags- en houdingsveranderingen. In sommige gevallen is er echter meer nodig dan dat. Bijvoorbeeld bij chronische pijnklachten als ontstoken gebieden, verkalkte pezen en slijmbeurzen of hardnekkige verkrampingen en spierknopen. In deze gevallen biedt shockwave therapie vaak een uitkomst.

Hoe werkt shockwave therapie?

Een sessie shockwave therapie bestaat uit het doelgericht behandelen van de pijnpunten. De shockwave bestaat uit golven van energie die verkalkte of verkleefde gebieden los kan maken. Door middel van maar liefst 3000 shocks in ruim tien minuten sturen de golven energie over het pijnpunt in je lichaam waardoor het ‘los’ komt.

Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen

Shockwave therapie stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedcirculatie. Door de behandeling merk je dat je je direct beter kunt bewegen en dat pijn verminderd is. Naast de behandeling met shockwave gaan we dan ook direct aan de slag met het beweegprogramma om het zelfgenezend vermogen van je lichaam nog meer te stimuleren en zo gericht en prettig mogelijk aan je herstel te beginnen.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!