Wat is fysiotherapie?


Advies over je houding en beweging

Fysio Almere helpt je bij alle vragen en klachten over je houding en beweging. Dat kan over je spieren gaan, over je gewrichten en over je zenuwen.

Je lichaam kan veel zelf. Je lichaam zit knap in elkaar. Zonder dat je er bij stil hoeft te staan kun je rennen, springen, iets pakken, bukken, tillen. Meestal geeft je lichaam goed aan waar het mis gaat. Je beweegt moeilijker, hebt pijn, last bij bepaalde handelingen. Vaak lost zich dat vanzelf wel op. Een beetje rusten. Misschien een keer een massage. En na een tijdje ben je het alweer helemaal vergeten.

Fysiotherapie in Almere voor als de pijn en het ongemak blijft

Soms is het erger. De pijn, de beperking, je wilt dat het stopt. Daarbij wil je de kans op herhaling voorkomen. Je wilt werken aan je houding, je manier van bewegen, je spierkracht.

Jouw klacht is altijd maatwerk

Fysiotherapie Almere gaat je daarbij helpen. Je krijgt een op maat gemaakt behandelplan dat gebaseerd is op je klacht en aangepast op jouw lichaam en leefstijl. Dat plan bestaat bij ons uit drie fases: los maken, lang maken en sterk maken.

Beter worden en je lijf beter kennen

Gedurende het therapeutische proces bij Fysiotherapie Almere leer je je lichaam beter kennen. Je leert waar je op kunt letten, hoe je je houding kunt verbeteren, hoe je je beter kunt voorbereiden op intensieve beweging en hoe je je spieren het beste kunt onderhouden.

Daarnaast krijg je een serie oefeningen waar je nog lang plezier van zult hebben. In de regel voelen cliënten zich na een behandeling in zijn algemeenheid beter over hun lichaam en gezondheid.

Let op registratie en beroepsvereniging

Let er bij het selecteren van een fysiotherapeut op of deze BIG-geregistreerd is en aangesloten bij een beroepsvereniging. Dat zijn goede indicaties van de kwaliteit van de zorg. Als dat in orde is, kun je kijken of de manier van behandelen je aanspreekt.

Hoewel de opleidingen gelijk zijn en veel behandelmethoden gebaseerd zijn op standaarden, doet elke praktijk het toch een beetje op zijn eigen manier. Zo werken wij met ‘los maken, lang maken en sterk maken’.

Kom even langs!

Dat is in alle gevallen ons advies. Als we je even kunnen zien, kunnen we je op weg helpen. Je kunt gewoon een afspraak maken om ons even mee te laten kijken.

Dat wil niet zeggen dat we je ook altijd gaan behandelen. Soms is gewoon rustig aan doen al goed genoeg. En soms moet je toch echt even naar de huisarts. Je krijgt een degelijk advies: we helpen je altijd op weg.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!