Dry needling behandeling bij Fysio Almere


Je kent ze wel: knopen in je spieren

Je hebt knopen in je spieren: pijnlijke, verharde plek in spieren die te gespannen zijn. Het zijn de punten die, als je er op drukt, pijn doen. Dat niet alleen, soms zorgen de knopen ervoor dat je minder goed kunt bewegen en dat de hele spier stijf voelt. Jij kent deze plekken als ‘knopen’, wij noemen ze ‘triggerpoints’.

Inzoomen op die knopen

In het geval van chronische spierpijn (denk aan hoofdpijn, lage rugklachten, RSI en bijvoorbeeld nekproblemen) kunnen we je helpen de spieren te ontspannen door die knopen te behandelen met dry needling.

De knopen te lijf

Dat ziet eruit als acupunctuur – logisch, ook wij beïnvloeden je lichaam met naalden. Toch is het niet hetzelfde. Acupunctuur richt zich op energie en energiebanen. Dry needling richt zich op spieren. Waar een acupuncturist met meerdere naalden werkt die vaak ook even in je lichaam blijven staan, werkt een fysiotherapeut vaak met maar één naald om die triggerpoints te beïnvloeden.

De prik doet geen pijn. Je spier wel.

Natuurlijk voel je het prikje. De meeste cliënten staan er echter van versteld hoe weinig ze er van voelen. Wat je vooral merkt is dat de spier zich plotseling kort spant. Dat doet wel pijn, soms zelfs behoorlijk. Het duurt gelukkig maar even, en meteen daarna voel je dat je spier soepeler is, dat je je wat vrijer kunt bewegen en soms is de pijn ook direct minder.

Grote obstakels voor soepele spieren weghalen

Direct na de behandeling voelen je spieren zwaar aan. Het kan ook zijn dat je een soort spierpijn voelt – die verdwijnt snel. Na verloop van tijd – vaak na herhaaldelijk behandelen – verdwijnen de knopen en kun je met oefeningen thuis en deep-tissue massage je spieren helemaal los maken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!