Miriam
De patiƫnt moet zich altijd op zijn/haar gemak voelen, dat is belangrijk voor mij.
Bel 036-2022088

Hoe het begon…

In 2016 ben ik afgestudeerd en ik mocht toen gelijk blijven werken bij mijn stageplek in een revalidatiecentrum/woonzorgcentrum. Daarnaast werkte ik ook een paar dagen bij een eerstelijns fysiopraktijk.. Ik ben daar weggegaan omdat ik graag wilde reizen, dat heb ik gedaan en nu ben ik weer werkzaam als fysiotherapeut in Almere.

De eerste afspraak

Voor mij is het belangrijk dat de patiënt zijn of haar verwachtingspatroon uitspreekt. De eerste afspraak stel ik een diagnose en geef ik vooral veel informatie zodat de patiënt precies weet wat er in zijn/haar lichaam gebeurd. Vervolgens bespreek ik samen met de patiënt het behandelplan, dit gaat altijd in samenspraak met elkaar. Daarna gaan we gelijk samen aan de slag met de klacht.

Contact met de patiënt

Het vak fysiotherapie is erg dynamisch, geen dag is hetzelfde en dat vind ik ook erg fijn aan het vak. Het contact met de patiënten maakt het werk ook erg leuk. De patiënt moet zich altijd op zijn/haar gemak voelen, dat is belangrijk voor mij. Ik hoor vaak van patiënten die ik behandel dat ze al eerder bij een fysiotherapeut zijn geweest, maar daar niet het gewenste resultaat bereikt hebben. Het geeft dan voor patiënten een goed gevoel als er echt naar de persoon geluisterd wordt, dat is iets wat ik ook altijd doe. Elk persoon is anders, ik pas me aan aan de patiënt. Knieklachten en duizeligheidsklachten zijn klachten die ik interessant vind om te behandelen, maar omdat ik algemeen therapeut ben kan ik (bijna) alle klachten wel behandelen.

Miriam