Revalidatie bij Fysio Almere


Revalideren bij Fysio Almere

Een operatie of ongeluk is een heftige ervaring voor je lichaam. Je merkt dat je uithoudingsvermogen en kracht in je lichaam minder zijn dan je gewend bent van jezelf. Alledaagse dingen kosten moeite. Je lijf is gevoelig en moet langzaamaan weer wennen aan bewegingen. Revalidatie bij Fysio Almere ondersteunt je bij jouw herstel.

Werken aan kracht, houding en soepelheid van de spieren

We gaan een revalidatietraject altijd in vanuit een basisprincipe: het herstellen van kracht, evenwicht, conditie en soepelheid van je spieren. Hoewel dit uitgangspunt altijd hetzelfde is, is geen lijf en geen klacht gelijk. Daarom maken we een op-maat-gemaakt hersteltraject, toegepast op jouw persoonlijke situatie en leefstijl.

Rustig en zorgvuldig herstellen

Een van grootste valkuilen bij revalidatie is te snel willen. Je hoofd is de oude, maar je lijf doet nog niet mee. Om ervoor te zorgen dat je zorgvuldig herstelt zal je het - ook als het al beter gaat - altijd rustig aan moeten doen met je oefeningen. Je zal merken dat als je te snel gaat dat je je weer even minder goed zal voelen. Een te snelle stap vooruit kan twee stappen achteruit betekenen.

Elke fase een oefenprogramma

Het proces van herstellen doorloopt een aantal stadia. We beginnen altijd met het soepel maken van de spieren en we eindigen altijd met het (her)opbouwen van kracht in je lijf. We zorgen ervoor dat je de oefeningen goed uitvoert en sturen bij wanneer het niet naar wens gaat. De oefeningen zijn ook geschikt om te werken aan een betere houding en manier van bewegen zodat je je aan het einde van de rit topfit voelt!

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!