headerimage

Zoek je goede Psychosomatische fysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Almere. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Psychosomatische fysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830604 WhatsApp

Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Almere

Psychosomatische fysiotherapie: lichaam en geest zijn één

Een mens bestaat niet alleen uit een lichaam. Hoewel deze onaanwijsbaar is, bezitten we ook een geest. Deze twee elementen hebben invloed op elkaar. Soms heb je een lichamelijke klacht zonder aanwijsbare oorzaak. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan pijn of vermoeidheid. Het kan zijn dat de oorzaak in het psychische ligt. Dan komt psychosomatische fysiotherapie om de hoek kijken.

Wat is het klachtenbeeld voor psychosomatische fysio?

In principe kun je voor alle klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak terecht bij een psychosomatische fysiotherapeut. Vaak zijn het klachten als spanning, stress, vermoeidheid of pijn die niet te verklaren valt. Twijfel je of jouw klachten passen bij psychosomatische fysio? Kom dan gerust langs voor een afspraak.

Zoek hulp

Bij psychosomatische klachten ben je misschien al een hele molen door geweest. Een huisarts, misschien wel een psycholoog: het uitblijven van een antwoord kan dan een gevoel van moedeloosheid veroorzaken. Misschien heb je juist de stap om hulp te zoeken nog niet durven zetten omdat je geen oorzaak kunt aanwijzen. In ieder geval adviseren we de hulp te zoeken die je verdient. Jouw klachten zijn, ook zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak, echt.

We helpen je de klacht inzichtelijk te maken

Psychosomatische klachten nemen wij serieus. Omdat het een zeer persoonlijk klachtenbeeld is nemen we de tijd om door middel van je verhaal je klachten inzichtelijk te maken. Om je verder op weg te helpen naar verbetering sturen we aan op gedragsverandering. Ook als we de oorzaak van de klachten weten te achterhalen helpen we je anders met de oorzaak, situatie of klachten om te gaan.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over een psychosomatische behandeling of een eerste afspraak maken? Schroom niet en neem contact met ons op. We staan je graag bij in je herstel, ook als een medische oorzaak ontbreekt.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top