Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Almere


Psychosomatische fysiotherapie: lichaam en geest zijn één

Een mens bestaat niet alleen uit een lichaam. Hoewel deze onaanwijsbaar is, bezitten we ook een geest. Deze twee elementen hebben invloed op elkaar. Soms heb je een lichamelijke klacht zonder aanwijsbare oorzaak. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan pijn of vermoeidheid. Het kan zijn dat de oorzaak in het psychische ligt. Dan komt psychosomatische fysiotherapie om de hoek kijken.

Wat is het klachtenbeeld voor psychosomatische fysio?

In principe kun je voor alle klachten zonder duidelijke lichamelijke oorzaak terecht bij een psychosomatische fysiotherapeut. Vaak zijn het klachten als spanning, stress, vermoeidheid of pijn die niet te verklaren valt. Twijfel je of jouw klachten passen bij psychosomatische fysio? Kom dan gerust langs voor een afspraak.

Zoek hulp

Bij psychosomatische klachten ben je misschien al een hele molen door geweest. Een huisarts, misschien wel een psycholoog: het uitblijven van een antwoord kan dan een gevoel van moedeloosheid veroorzaken. Misschien heb je juist de stap om hulp te zoeken nog niet durven zetten omdat je geen oorzaak kunt aanwijzen. In ieder geval adviseren we de hulp te zoeken die je verdient. Jouw klachten zijn, ook zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak, echt.

We helpen je de klacht inzichtelijk te maken

Psychosomatische klachten nemen wij serieus. Omdat het een zeer persoonlijk klachtenbeeld is nemen we de tijd om door middel van je verhaal je klachten inzichtelijk te maken. Om je verder op weg te helpen naar verbetering sturen we aan op gedragsverandering. Ook als we de oorzaak van de klachten weten te achterhalen helpen we je anders met de oorzaak, situatie of klachten om te gaan.

Maak een afspraak

Wil je meer weten over een psychosomatische behandeling of een eerste afspraak maken? Schroom niet en neem contact met ons op. We staan je graag bij in je herstel, ook als een medische oorzaak ontbreekt.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!