Medical taping in Almere


Wat is medical taping?

Medical taping is een behandelmethode die wordt toegepast bij overbelaste spieren. De tape ondersteunt de spieren tijdelijk zodat je lichaam de kans krijgt zichzelf te herstellen. Waar sporttape zich richt op het beperken van bewegingen, richt medical tape op het ontlasten van de spieren. De tape tilt je huid als het ware een beetje op waardoor de druk op de pijnlijke spieren verlicht wordt.  

Het belang van goed functionerende spieren

Als je spieren overbelast zijn kun je last krijgen van zeurderige pijn of een beperking in je bewegingsvrijheid. Je spieren hebben verschillende doelen. Ten eerste begeleiden ze natuurlijk bij je bewegingen. Wist je dat je spieren ook een rol spelen in het op temperatuur houden van je lichaam? Het in goede banen leiden van je bloedsomloop? Bij blessure worden deze zaken belemmerd.

Over medical tape

De tape is gemaakt van anti-allergisch en latex-vrije textiel. De tape kan maar liefst tot 140% rekken. Dit zorgt ervoor dat je er vrij in kunt blijven bewegen. Door de watervaste eigenschappen is de elastische tape ook geschikt om mee te douchen.

Wanneer wordt medical tape toegepast?

Medical tape kan een belangrijk hulpmiddel zijn bij klachten als herstel van zwakke spieren, ontlasten van gespannen spieren, verminderen van pijn en het corrigeren van de lichaamshouding.

Jouw persoonlijke programma

We helpen je met een persoonlijk rek- en trainingsprogramma en plaatsen de tape daar waar jouw lichaam extra ondersteuning kan gebruiken. De elastische tape zorgt ervoor dat je je spieren in alle vrijheid kunt gebruiken en dat je jouw rek- en trainingsprogramma optimaal kunt uitvoeren.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!