Looptherapie bij claudicatio bij Fysio Almere


Wat is claudicatio of etalagebenen?

Claudicatio is een veelvoorkomende aandoening aan de slagaderen in de benen. Je hebt pijn en kramp tijdens het lopen en soms voelt het alsof je benen gedeeltelijk of helemaal verdoofd zijn. Tijdens het lopen spelen de klachten op maar als je stilstaat verdwijnen de ongemakken weer. Mensen met claudicatio lopen vaak van etalage naar etalage, vandaar dat het ook bekendstaat onder etalagebenen.

Oorzaak van claudicatio

Claudicatio is een typische aandoening onder ouderen. Ongeveer een op de vijf ouderen heeft er last van. De grootste oorzaken zijn roken, slechte voeding, weinig beweging en erfelijkheid.

Looptherapie voor claudicatio

Er zijn verschillende behandelmethoden voor claudicatio. De vaatziekte kan bestreden worden met bloedverdunners of bijvoorbeeld medicijnen om cholesterol te verlagen. Gelukkig kunnen we ook met fysieke therapie, binnen de fysiotherapie bekend als looptherapie, aan de slag.

Behandeling op maat bij Fysio Almere

Bij Fysio Almere bieden we professionele looptraining aan om de klachten te helpen verminderen. We kijken naar je conditie en maximale loopafstand. Met behulp van een persoonlijk programma ga je 2 tot 3 per week lopen. Je looptechniek wordt verbeterd en de kans op een dotterbehandeling of operatie wordt kleiner.

Onze therapeuten

Onze fysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om looptherapie aan claudicatiopatiënten te bieden. Je bent dus verzekerd van de beste zorg. Heb je vragen over deze aandoening of wil je direct een afspraak inplannen? Bel of mail naar onze specialisten. We helpen je graag verder.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!