Met welke klachten ga je naar een fysiotherapeut?


Met welke klachten ga je naar fysiotherapeut Almere?

Goede vraag. Het lijkt nogal voor de hand liggend: je gaat naar de fysiotherapeut als je denkt dat er iets met je gewrichten, spieren of zenuwen aan de hand is. In veel gevallen is het ook best duidelijk. Je hebt je enkel verstuikt, je bent door je rug gegaan, je schouder zit vast. Klip en klaar. Overduidelijk.

Wanneer is de pijn te erg? Hoe lang is te lang?

Wat niet helemaal duidelijk is, is wanneer je nu met die verstuikte enkel of die rugpijn naar een fysiotherapeut moet. Je weet niet of jouw pijn een erge pijn of niet zo’n erge pijn is. Je weet niet precies hoe lang je er al mee rond loopt. Soms is het ook wat minder… lijkt het wel. Of toch niet. Weet jij veel.

Afwachten of in actie komen?

En daarbij: je hebt ook ooit ergens gehoord dat je gewoon moet rusten en dat het tijd nodig heeft en dan vanzelf echt wel goed komt. Aan de andere kant hoor je ook weer dat als je er te lang mee doorloopt, dat het dan van kwaad tot erger gaat.

Als je niet weet hoe het komt

Soms is de oorzaak overduidelijk: je verstapte je, je liep te hard door, je viel. En soms weet je het gewoon niet: is het nu iets chronisch, is het er langzaam ingeslopen, heb ik iets verkeerds gedaan?

En in verrassend veel gevallen blijkt ook de klacht helemaal niet zo duidelijk te zijn. Je hebt hoofdpijn, maar weet niet waar het door komt. Je hebt rugpijn, maar of het nu je lage rug is of juist wat hoger? Je knie doet pijn, maar wat het precies is weet je niet.

Als je hier aan het rondkijken bent, kun je beter ook even langskomen

Kortom: als je op internet aan het zoeken bent naar symptomen en klachten, en als je je afvraagt of je naar een fysiotherapeut zou moeten… dan doe je er goed aan om naar een fysiotherapeut te gaan. Al is het maar om dingen uit te sluiten.

We willen je graag even zien. We kunnen een hoop onzekerheid wegnemen, een diagnose stellen en je verder helpen. Soms adviseren we je gewoon rustig aan te doen, soms verwijzen we je door en soms adviseren we je met fysiotherapie aan je herstel te werken.

Aarzel niet, wacht niet, kom gewoon even langs bij fysiotherapeut Almere. We helpen je graag!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!