Toekomstbestendig herstellen met bekkenfysiotherapie


Kracht en balans terugvinden

Wist je dat je bekkenbodemspier verantwoordelijk is voor de hele regio rondom je zogeheten core? De spier is bijzonder sterk en zorgt voor kracht en balans. Zonder dat je het weet gebruik je hem voor van alles en nog wat: niet alleen tijdens het lopen of tillen maar het heeft ook invloed op de organen. Deze belangrijke spier kan wel verkeerd gebruikt of overbelast worden. Bekkenfysiotherapie helpt daarbij.

Voor wie is bekkenfysiotherapie?

De meeste zwangere vrouwen met bekkenklachten weten de weg naar de bekkenfysiotherapeut wel te vinden. Maar wist je dat je ook bij klachten als moeilijk plassen, pijn in de onderbuik of algemene pijn in het gebied rondom je lage rug terecht kunt bij de bekkenfysiotherapeut? Benieuwd of deze vorm van therapie bij jouw klachten kunnen helpen? Maak dan gerust een afspraak.

Wat doen we tijdens een behandeling?

Het gebruik van de bekkenbodemspier is zo vanzelfsprekend dat deze niet veel aandacht krijgt in het dagelijks leven. En dat terwijl het zoveel invloed kan hebben op je kracht en balans. We zorgen ervoor dat je tijdens de behandeling bewuster wordt van deze spier en hoe je deze gebruikt. Door je bepaalde dingen te laten voelen kun je bewegingen en aanspanningen juist toepassen of vermijden.

Toekomstbestendig geholpen

De meeste klachten binnen de fysiotherapie komen door een herhaaldelijk verkeerde beweging of houding. We helpen je niet alleen de klachten te verhelpen maar maken je ook bewust van waar de klachten vandaan komen. Zo doen we er alles aan om je klachten te verhelpen en ervoor te zorgen dat deze minder snel kunnen terugkeren.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!